[M úB
Nacionalni inštitut za javno zdravje
SLO / ENG

Aktualno

Zaklju─Źno sre─Źanje projekta ┬╗Za bolj┼íe zdravje in zmanj┼íanje neenakosti v zdravju┬ź, 24. maj 2016

24. maja 2016 je potekalo zaklju─Źno sre─Źanje projekta ┬╗Za bolj┼íe zdravje in zmanj┼íanje neenakosti v zdravju┬ź, ki se ga je udele┼żilo skoraj 200 strokovnjakov iz razli─Źnih sektorjev in podro─Źij dela. S svojim doprinosom v ─Źasu trajanja projekta so pomembno vplivali na oblikovanje re┼íitev za bolj┼íe zdravje prebivalcev Slovenije.

Vnaprej opredeljeni projekt ┬╗Za bolj┼íe zdravje in zmanj┼íanje neenakosti v zdravju┬ź poteka od septembra 2013 in se kon─Źuje letos istega meseca. Financiranje s strani Norve┼íkega finan─Źnega mehanizma je pripomoglo k oblikovanju mnogoterih re┼íitev na podro─Źju preventivnega zdravstvenega varstva otrok, mladostnikov in odraslih. V projekt so bile vklju─Źene ┼ítevilne organizacije in posamezni strokovnjaki s podro─Źij zdravstvenega in socialnega varstva, zaposlovanja ter mnogoterih drugih, ki so pomagali nadgrajevati obstoje─Źe in graditi nove pristope na podro─Źju krepitve zdravja, prepre─Źevanja kroni─Źnih bolezni in zmanj┼íevanja neenakosti v zdravju. Nove re┼íitve, ki temeljijo na skupnostnem pristopu in ve─Źjem sodelovanju dele┼żnikov v procesu bodo nedvomno prispevale k cilju projekta: Zmanj┼íati kroni─Źne nenalezljive bolezni in zmanj┼íati neenakosti v zdravju.
Na zaklju─Źnem sre─Źanju so bili predstavljeni rezultati in izdelki projekta, svoje izku┼ínje so delili tudi predstavniki projektnega partnerja, Norve┼íkega in┼ítituta za javno zdravje. V okviru okrogle mize so se sodelujo─Źi osredoto─Źili na vpra┼íanje implementacije rezultatov na sistemski ravni in posledi─Źno uporabe v prihodnje. Na okrogli mizi so sodelovali:
  • Mojca Gobec, generalna direktorica Direktorata za javno zdravje na Ministrstvu za zdravje RS
  • Simona Zagorc, Ministrstvo za delo, dru┼żino, socialne zadeve in enake mo┼żnosti RS
  • Vladimira Tom┼íi─Ź, direktorica Zdravstvenega doma Sevnica
  • Roman Strgar, direktor Zdravstvenega doma Vrhnika

Program sre─Źanja in prezentacije sodelujo─Źih najdete spodaj.

Dodatne informacije

Galerija fotografij